Prosze o pomoc w rozwiązaniu zadań
1. Oblicz granicę funkcji:
a.lim sinx+cosx/cos2x przy x zdążającym do x/4
b.lim xsin1/x
c.lim(1-4/x^2/^x
2. Oblicz pochodną funkcji
a.y= sin 1/x
b.y= sin^2+sin*x^2
c. y = (1+tg^2*x+tg^3*x)^2
d. y= e^1-x/x^2+1
3 Znajdź ekstremeum
a.y= x^2*ln*x
b.y= x^2*e^-x
Dziękuję za pomoc
Prosze o pomoc w obliczeniu graniy, pochodnej, ekstremum fun
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1853
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
Pierwsze zadanie jest zupełnie nieczytelne, a pozostałe masz tu
http://www.zadania.info/2354283
http://www.zadania.info/8826301
http://www.zadania.info/2596758
http://www.zadania.info/6590505
http://www.zadania.info/4067251
http://www.zadania.info/1691933
Jeżeli zależy Ci na pierwszym zadaniu, to przeczytaj najpierw to
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=20&t=198
http://www.zadania.info/2354283
http://www.zadania.info/8826301
http://www.zadania.info/2596758
http://www.zadania.info/6590505
http://www.zadania.info/4067251
http://www.zadania.info/1691933
Jeżeli zależy Ci na pierwszym zadaniu, to przeczytaj najpierw to
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=20&t=198