zadania z politechniki

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
spryciara
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 27 mar 2008, 23:20

Post autor: spryciara »

1. Znaleźć równania dwusiecznych kątów wyznaczonych przez proste o równaniach 3x+4y-2=0,
4x-3y+5=0

2. Znaleźć funkcje odwrotne do funkcji:
a) f(x)= sinx dla x należących ["pi"/2;3"pi"/2]
b) f(x)= ctgx dla x należących ["pi";2"pi"]

3. Korzystając ze wzoru dwumianowego Newtona obliczyć sumy:
a) n"sigma"k=0 ("n po k")
b) n"sigma"k=0 ("n po k")2^k
c) n"sigma"k=0 ("n po k")(-1)^k

Dziękuję za rozwiązania:)
ODPOWIEDZ