Obraz i przeciwobraz

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kalinoza
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 30 mar 2009, 15:35

Obraz i przeciwobraz

Post autor: kalinoza »

Dla danej funkcji\(f: R x R\longrightarrow R\)oraz zbiorów\(A\subseteq R\) i \(B\subseteq R\) znajdź \(f^{-1}\)oraz \(f[A]\)


f(x,y)=xy, A=(-2,3]x[-2,3), B=(9,16]


Proszę o dokładne wytłumacznie. Z góry dziękuję.
ODPOWIEDZ