Obliczyć granice funkcji

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Przemek
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 28 wrz 2008, 10:18

Obliczyć granice funkcji

Post autor: Przemek »

Zad. Obliczyć granice ciągu, gdy n dązy do +nieskończoności

a)lim=\(sqrt(n+\sqrt(n))-\sqrt(n-\sqrt(n))\)
b)lim=\((pierwiastek kwadratowy z3-cos(pi/n)^n\)
e_liska
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 107
Rejestracja: 07 paź 2009, 11:42
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Post autor: e_liska »

odnośnie punktu b) to zrobiłam to na "czuja", nie jestem do końca pewna!
Miłość to jedyne uczucie, które się mnoży, jeśli się je dzieli...
e_liska
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 107
Rejestracja: 07 paź 2009, 11:42
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Post autor: e_liska »

Miłość to jedyne uczucie, które się mnoży, jeśli się je dzieli...
alicjanatalia
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 10 lis 2009, 20:06

Post autor: alicjanatalia »

e_liska pisze:odnośnie punktu b) to zrobiłam to na "czuja", nie jestem do końca pewna!
Granica typu (k(n))^(f(n) liczy sie z wykorzystaniem liczby e.
e_liska
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 107
Rejestracja: 07 paź 2009, 11:42
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Post autor: e_liska »

to zaprezentuj rozwiązanie
Miłość to jedyne uczucie, które się mnoży, jeśli się je dzieli...
ODPOWIEDZ