politechnika wrocławka- analiza 1a

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
spryciara
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 27 mar 2008, 23:20

Post autor: spryciara »

Zad.1 Uzasadnij, że złożenie funkcji:
a) rosnących jest funkcją rosnącą
b) rosnącej i malejącej jest funkcją malejącą

Zad.2 Uzasadnić, że podane funkcje są różnowartościowe na podanych zbiorach
a) f(x)= "pierwiastek z x"-3 ; x=[0;oo)
b) f(x)= x- "pierwiastek z x" ; x=[1/4;oo)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1853
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

spryciara
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 27 mar 2008, 23:20

Post autor: spryciara »

dziękuję:)
ODPOWIEDZ