wyrażenia z funkcjami cyklometrycznymi

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Tillo
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 08 paź 2010, 19:08
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

wyrażenia z funkcjami cyklometrycznymi

Post autor: Tillo »

Mam za zadanie obliczyć wartość wyrażeń:

\(ctg(arcsin(\frac{1}{3})\)

\(sin(arcsin(\frac{3}{5})+arcsin(\frac{8}{17})\)

\(sin(arctg1+arctg2)\)

Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)
ODPOWIEDZ