Który z obszarów ma większe pole?

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
poszukiwacz
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 19 lut 2009, 19:21

Który z obszarów ma większe pole?

Post autor: poszukiwacz »

Niech \(K_1={\{(x,y)}{\in}R^2: x^2+y^2{\le}4, y{\ge}{{1}\over{x}}, x>0\}\) i niech

\(K_2={\{(x,y)}{\in}R^2:x^2+y^2{\le}{{{\pi}^2}\over{4}}+1,0{\le}y{\le}{|sinx|}\}\).

Który z tych obszarów ma większe pole (odpowiedź uzasadnij)?
poszukiwacz
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 19 lut 2009, 19:21

Podpowiedź

Post autor: poszukiwacz »

Wiem, że w tym zadanku trzeba skorzystać z całek!!!
ODPOWIEDZ