Całka niewłaściwa

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
frytusia720
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 17 cze 2010, 14:50
Podziękowania: 8 razy

Całka niewłaściwa

Post autor: frytusia720 »

\(\int_{0}^{4} \left( x^3-6x^2+8x\right)\)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

A dlaczego ta całka jest niewłaściwa?

\(\int_{0}^{4} (x^3-6x^2+8x)dx=[\frac{1}{4}x^4-2x^3+4x^2]_0^4=(\frac{1}{4}\cdot256-2\cdot64+4\cdot16)-0=96\)
ODPOWIEDZ