Rozwiązanie rzeczywiste równania

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
adams_bart
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 17 cze 2010, 12:34

Rozwiązanie rzeczywiste równania

Post autor: adams_bart »

Witam,

mam problem z pewną funkcją :)

muszę wyznaczyć zmienną 'c', która jest rzeczywista:

\(arcsin(\frac{k^2-w^2\cdot c^2}{k^2+w^2\cdot c^2})=\frac{2\cdot |k|\cdot (2\cdot k^2+w^2\cdot c^2)}{c\cdot w\cdot (k^2+w^2\cdot c^2)}+\frac{c_{eq}\cdot \pi}{c}-\frac{\pi}{2}\)
ODPOWIEDZ