całki nieoznaczone, pole trójkąta

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anuleczek88
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 10 lut 2009, 14:23

całki nieoznaczone, pole trójkąta

Post autor: anuleczek88 »

Witam!
Mam prośbe..NIe potrafie rozwiazac kilku zadan a moge otrzymac podobne na egzaminie.
Bardzo prosze o pomoc;)

oto te zadania:

1. Całki
\int \frac{ \sqrt[3]{x^2}}{x+ \sqrt[6]{x^5}}dx
\int \frac{7x+2}{ \sqrt{x^2+4x+13}}dx
\int \frac{x^2+1}{x^4+16}dx
\int \frac{x+6}{x^2-4}dx
\int \frac{dx}{ \sin x + \cos x}

2. Wyznacz pole trójkąta ograniczonego prostymi x+2y-3=0; x+y+5=0 ; x-y+7=0
3. Przez punkt (1, 1) poprowadzić prostą
a) równoległą do prostej x+y-3=0 ;
b) prostopadłą do prostej y-2x+1=0
ODPOWIEDZ