znalezc wartosc rozniczki zupelnej

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
matoolekm
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 20
Rejestracja: 30 gru 2009, 10:45

znalezc wartosc rozniczki zupelnej

Post autor: matoolekm »

witam mam problem z takim oto zadankiem
znalezc wartosc rozniczki zupelnej\(f(x,y)= \frac{xy}{x^2-y^2}\) w punkcie (2;1) dla przyrostow dx=0,1 i dy=0,2. Podaj interpretacje tej wartosci.
ODPOWIEDZ