Po obliczeniu całki wyszło mi

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Macius700
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 28 sty 2009, 21:56

Po obliczeniu całki wyszło mi

Post autor: Macius700 »

Po obliczeniu całki wyszło mi :

\(\frac{3}{2}\cdot \frac{1}{2}\cdot \frac{1}{(1+x^2)^2}-\frac{3}{8}\arctan x - \frac{x}{2(1+x^2)}-\frac{x(1-x^2)}{8(1+x^2)}+C\)

Moze ktoś mi to przekształcić do prostszej postaci
ODPOWIEDZ