Obliczyć pochodne cząstkowe

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
matoolekm
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 20
Rejestracja: 30 gru 2009, 10:45

Obliczyć pochodne cząstkowe

Post autor: matoolekm »

Obliczyć pochodne cząstkowe rzędu I funkcji:
a)\(z=\frac{u}{v}\)

b)\(z=(\frac{1}{3})^ (\frac{y}{x})\)

c)\(u=arctg(x-y)^z\)

d)\(z=arctg\frac{x+y}{xy}\)

e)\(u=xcos(y^2-z)\)

bede wdzieczny za przynajmniej czesciowe rozwiazanie
ODPOWIEDZ