granica

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Odelga
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 24 sty 2009, 00:05

granica

Post autor: Odelga »

\(\lim_{x \to 0} \frac{\sin 4x }{\tan 2x}\)

\(\lim_{x \to 0^+} x^2 \cdot e^{\frac{1}{x}\)

\(\lim_{x \to 0^+} \sqrt{ x lnx}\)



I wyznaczyć przedziały monotoniczności oraz ekstrema funkcji
\(y=3x^5-5x^3
y=x^3-12x\)


Pochodną funkcji:
\(y(x)=2^x + 2^{\arcsin2x}\)
\(y(x)=2 + \frac{\arctan3x}{x}\)
\(y(x)=\cos^2 { \( \frac{2x}{x}\)}\)
pomożecie mi to rozwiązać?
Ostatnio zmieniony 31 paź 2013, 21:18 przez Odelga, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Poprawa zapisu.
ODPOWIEDZ