Układ równań liniowych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
k4m1l3x
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 29 lis 2022, 14:11
Płeć:

Układ równań liniowych

Post autor: k4m1l3x »

Zinterpretuj poniższy układ liniowy jako kombinację liniową dwóch kolumn równą \(\begin{bmatrix}4\\ 7\end{bmatrix}\) (odp. \(\begin{bmatrix}4\\ 2\end{bmatrix}, \begin{bmatrix}4\\ 3\end{bmatrix} \))

\(\left\{\begin{matrix}2x+y=4 \\ x+ \frac{1}{2} = 3\end{matrix}\right.\)
ODPOWIEDZ