Rozwiąż równanie:
\((z-1)^4=(1-i)^4\)
Rozwiąż równanie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: Rozwiąż równanie
\((z-1)^4=(1-i)^4\\
z-1=(1-i) \sqrt[4]{1} \\
1)\\
z-1=(1-i) \cdot 1\\
z=2-i\\
2)\\
z-1=(1-i) \cdot i\\
z=2+i\\
3)\\
z-1=(1-i) \cdot (-1)\\
z=i\\
4)\\
z-1=(1-i) \cdot (-i)\\
z=-i\\
\)
z-1=(1-i) \sqrt[4]{1} \\
1)\\
z-1=(1-i) \cdot 1\\
z=2-i\\
2)\\
z-1=(1-i) \cdot i\\
z=2+i\\
3)\\
z-1=(1-i) \cdot (-1)\\
z=i\\
4)\\
z-1=(1-i) \cdot (-i)\\
z=-i\\
\)