Pytanie

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zeref
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 11 cze 2022, 15:01
Płeć:

Pytanie

Post autor: zeref »

Cześć, obecnie jestem studentem biostatystyki, a mój nauczyciel tak naprawdę nie uczy, ale daje nam quizy i egzaminy. Muszę przejrzeć mój poprzedni test, ale nie udzieli prawidłowej/poprawnej odpowiedzi, czy ktoś może mi pomóc?

Biorąc pod uwagę 𝑥̅ = 62 i 𝑠 = 8. Znajdź wartość z-score, która odpowiada każdemu z poniższych wyników i znajdź obszar, któremu odpowiada, używając swojej tabeli z:

Określ każdy z poniższych obszarów i pokaż je graficznie. Użyj notacji prawdopodobieństwa w ostatecznej odpowiedzi.

a. Między 𝑧 = 0,76 a 𝑧 = 3,16

b. Co najwyżej 𝑧 = −1,22

c. Powyżej 𝑧 = 0,09

3. W demonstracji terenowej wzięło udział pięćset dzieci. Ich wysokość wynosiła średnio 110 cm z odchyleniem standardowym 6 cm. Ile dzieci należy do górnych 25% grupy?

4. Wiadomo, że waga mango zebranych na farmie rozkłada się normalnie ze średnią 150 gramów i odchyleniem standardowym 20 gramów. Jeśli mango zostanie wybrane losowo, jakie jest prawdopodobieństwo, że jego waga przekroczy 230 gramów?

Dziękuję Ci. Naprawdę chcę się dowiedzieć, gdzie się pomyliłem i nie mogłem dobrze zrozumieć tematu, studiując sam. Dziękuję Ci
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Pytanie

Post autor: korki_fizyka »

Nie wiadomo gdzie się pomyliłeś, bo nie przedstawiłeś swoich obliczeń.
Hint
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ