układy

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alamijo
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 20
Rejestracja: 03 gru 2021, 19:58
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

układy

Post autor: alamijo »

Ułożyć własny układ równań 3 liniowych z 3 niewiadomymi
a) oznaczony b) nieoznaczony c) sprzeczny
Ostatnio zmieniony 20 gru 2021, 13:53 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa tematu
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3512
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1923 razy

Re: układy

Post autor: Jerry »

a) \(\begin{cases}x+y=2\\y+z=2\\z+x=2\end{cases}\quad\) b) \(\begin{cases}x+y+z=3\\x+y+z=3\\x+y+z=3\end{cases}\quad\) c) \(\begin{cases}x+y+z=1\\x+y+z=2\\x+y+z=3\end{cases}\)

Pozdrawiam
PS. Każdy następny nieczytelny post ląduje na śmietniku
ODPOWIEDZ