znaleźć obraz zbioru przy danym odwzorowaniu

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
paskulina7
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 62
Rejestracja: 05 lis 2016, 12:06
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

znaleźć obraz zbioru przy danym odwzorowaniu

Post autor: paskulina7 »

Znaleźć obraz zbioru \(D\) przy odwzorowaniu \(w=f(z)\). Narysować zbiór \(D\) i jego obraz, jeśli:
\(D= \left\{ z \in C:\ 0 \le Re(z) \le 1,\ 0 \le Im(z) \le 1\right\},\ f(z)=z^2\)
paskulina7
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 62
Rejestracja: 05 lis 2016, 12:06
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: znaleźć obraz zbioru przy danym odwzorowaniu

Post autor: paskulina7 »

Dziękuję, rozumiem to rozwiązanie. Jednak książce odpowiedź to: \[\{w \in C:\ Im(w) \ge 0,\ \frac{(Im(w))^2}{4}-1 \le Re(w) \le 1- \frac{(Im(w))^2}{4} \}\].
ODPOWIEDZ