Układ równań liniowych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Układ równań liniowych

Post autor: Januszgolenia »

Rozwiąż układ równań liniowych metoda redukcji macierzy.
\(\begin{cases}
3x+y=2\\
3x+y=2
\end{cases}\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Układ równań liniowych

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Re: Układ równań liniowych

Post autor: Januszgolenia »

Może mi to ktoś po prostu rozwiązać.
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Układ równań liniowych

Post autor: kerajs »

\(\begin{cases}
3x+y=2\\
3x+y=2
\end{cases} \\
y=2-3x
\)

Nieskończenie wiele rozwiązań zależnych od parametru x
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Re: Układ równań liniowych

Post autor: Januszgolenia »

Ale ja chciałem metodą redukcji macierzy.
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Układ równań liniowych

Post autor: panb »

To już może dasz radę osobiście.
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Układ równań liniowych

Post autor: kerajs »

Januszgolenia pisze: 24 lis 2021, 13:26 Ale ja chciałem metodą redukcji macierzy.
A dlaczego uważasz że tej metody nie zastosowano?

Tu , jak i w innych przypadkach przedstaw podane tam układy równań rozwiązania w postaci macierzowej.
ODPOWIEDZ