Pomoc z problemem?

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
MarnelKelis
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 09 cze 2021, 07:48
Płeć:

Pomoc z problemem?

Post autor: MarnelKelis »

Dla pewnej firmy funkcja kosztu wytworzenia x przedmiotów to c(x)=50x+100, a funkcja przychodu do sprzedaży x przedmiotów to r(x)=_0,5(x-130)2 + 8450 maksymalna wydajność firma to 160 pozycji. 1. Zakładając, że firma sprzedaje wszystko, co produkuje, co to jest funkcja zysku? P(x)= 2. Jaka jest dziedzina p(x). 3. Firma może wybrać produkcję 80 lub 90 sztuk, jaki jest zysk w każdym przypadku?
ODPOWIEDZ