Oblicz
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: Oblicz
Bad click, miało być 210 stopni. Sorki.
Wyniki to:
\(\sqrt[4]{2} (\cos 52^o30' +i \sin 52^o30') \ \ \vee \ \ \sqrt[4]{2} (\cos 142^o30' +i \sin 142^o30') \ \ \vee \\
\vee \ \ \sqrt[4]{2} (\cos 232^o30' +i \sin 232^o30') \ \ \vee \ \ \sqrt[4]{2} (\cos 322^o30' +i \sin 322^o30') \)
Wyniki to:
\(\sqrt[4]{2} (\cos 52^o30' +i \sin 52^o30') \ \ \vee \ \ \sqrt[4]{2} (\cos 142^o30' +i \sin 142^o30') \ \ \vee \\
\vee \ \ \sqrt[4]{2} (\cos 232^o30' +i \sin 232^o30') \ \ \vee \ \ \sqrt[4]{2} (\cos 322^o30' +i \sin 322^o30') \)