liczby zespolone

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Pitrosin
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 19 lut 2021, 08:46
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

liczby zespolone

Post autor: Pitrosin »

Witam,
Mam problem z zadaniem: Napisać za pomocą liczb zespolonych równanie okręgu o środku w punkcie \(z_0=-2i\) oraz
promieniu \(r=6\)
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2021, 10:39 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości, cała "matematyka" w [tex] [/tex]
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3512
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1923 razy

Re: liczby zespolone

Post autor: Jerry »

Może
\(|z+2i|=6\)
:?:

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ