Element neutralny

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wiktoria123456
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 25 mar 2020, 21:22
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Element neutralny

Post autor: wiktoria123456 »

proszę o pomoc w obliczeniu elementu neutralnego działania
\(a \circ b=ab-a-b+2\)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2021, 16:51 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości, cała "matematyka" w [tex] [/tex]
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Element neutralny

Post autor: kerajs »

\(a \circ e=a\\
ae-a-e+2=a\\
e(a-1)=2a-2\\
e=2\)
ODPOWIEDZ