Wektor kierunkowy prostej l

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
daroS0
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 04 gru 2020, 21:29
Podziękowania: 19 razy
Płeć:

Wektor kierunkowy prostej l

Post autor: daroS0 »

\(l : \left\{ \begin{array}{ll}
x+y+z-3=0\\
2x+y+5=0
\end{array} \right.\)


ma postać?
Ostatnio zmieniony 27 sty 2021, 01:54 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa kodu
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3525
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1932 razy

Re: Wektor kierunkowy prostej l

Post autor: Jerry »

\(\vec v_l=[1,1,1]\times[2,1,0]=\cdots\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ