Argument liczby zespolonej

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Adamskiv0
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 04 gru 2020, 23:18
Podziękowania: 16 razy

Argument liczby zespolonej

Post autor: Adamskiv0 »

Argument liczby zespolonej z jest równy \(\frac{1}{6}\pi \) to argument czwartej potęgi tej liczby jest równy
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3530
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1936 razy

Re: Argument liczby zespolonej

Post autor: Jerry »

\(4\cdot {\pi\over6}\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ