Rozwiąż równanie, wyznaczając niewiadomą z:
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 25
- Rejestracja: 10 lis 2019, 08:18
- Podziękowania: 36 razy
- Płeć:
- Jerry
- Expert
- Posty: 3512
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 50 razy
- Otrzymane podziękowania: 1923 razy
Re: Rozwiąż równanie, wyznaczając niewiadomą z:
Niech \(z=a+bi\), wtedy
\(\sqrt{(a-1)^2+b^2}+a-bi=3+0\cdot i\)
\( \begin{cases}\sqrt{(a-1)^2+b^2}+a=3\\ -b=0 \end{cases} \)
Pozdrawiam
\(\sqrt{(a-1)^2+b^2}+a-bi=3+0\cdot i\)
\( \begin{cases}\sqrt{(a-1)^2+b^2}+a=3\\ -b=0 \end{cases} \)
Pozdrawiam