Narysować zbiór A liczb zespolonych spełniających warunki

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
EatonFS
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 127
Rejestracja: 27 kwie 2020, 22:41
Podziękowania: 51 razy
Płeć:

Narysować zbiór A liczb zespolonych spełniających warunki

Post autor: EatonFS »

Narysować zbiór A liczb zespolonych spełniających warunki
\( \frac{ \pi }{4} < Arg z \le \pi ~~~\)oraz\(~~~ 2 \le |z|\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Narysować zbiór A liczb zespolonych spełniających warunki

Post autor: kerajs »

Z koła o promieniu 2 wybierasz wycinek między 45 a 180 stopni .
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Narysować zbiór A liczb zespolonych spełniających warunki

Post autor: panb »

O tak:
rys.png
rys.png (53.2 KiB) Przejrzano 1228 razy
EatonFS
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 127
Rejestracja: 27 kwie 2020, 22:41
Podziękowania: 51 razy
Płeć:

Re: Narysować zbiór A liczb zespolonych spełniających warunki

Post autor: EatonFS »

Dzięki! czyli moim zbiorem A jest ten obszar ciemniejszy niebieski bez tej części okręgu tak?
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Narysować zbiór A liczb zespolonych spełniających warunki

Post autor: kerajs »

Tak.

Przepraszam za mój błąd (chyba jeszcze spałem jak pisałem powyższy post) i dziękuję panb za jego wyłapanie.
ODPOWIEDZ