Baza podprzestrzeni liniowej

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wiktoria123456
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 25 mar 2020, 21:22
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Baza podprzestrzeni liniowej

Post autor: wiktoria123456 »

Pokaż, że układ B tworzy bazę przestrzeni liniowej V nad ciałem K oraz wskaż współrzędne wektora β względem tej bazy, jeżeli:
e) V = \(C^2\), K = C, B = {[1 + i, 1 − i], [2i, 3]}, β = [7 + i, 1 − 11i];
ODPOWIEDZ