Wektory, podprzestrzeń liniowa

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wiktoria123456
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 25 mar 2020, 21:22
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Wektory, podprzestrzeń liniowa

Post autor: wiktoria123456 »

Wskaż wektory rozpinające podprzestrzeń liniową U przestrzeni V nad ciałem K, jeżeli:
a) V = C^3, K = C, U = lin([1 + i, 1, i], [2 + 2i, 2, 2i], [3 + i, i, 1], [8 + 4i, 2 + 2i, 2 + 2i]);
b) V = R^3, K = R, U = lin([2, 2, 2], [3, 3, 3], [−4, −4, −4]);
wiktoria123456
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 25 mar 2020, 21:22
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Re: Wektory, podprzestrzeń liniowa

Post autor: wiktoria123456 »

wskaż minimalny zbiór rozpinający podprzestrzeń liniową U przestrzeni V nad ciałem K- polecenie
ODPOWIEDZ