Kilka pytań

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
amazing
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 22 lut 2020, 22:05

Kilka pytań

Post autor: amazing »

Czy ktoś mógłby stwierdzić słuszność poniższych stwierdzeń oraz podać uzasadnienie? Proszę o pomoc.

1.Zachodzi równość \( \int_ {C(0,1)}z^{-1}tanz dz=0 \).
2. Funkcja \( f(z)=(e^{z}-1) ^{-2} \) ma w C bieguny tylko drugiego rzędu.
3. Istnieje odwzorowanie holomorficzne różnowartościowe f koła D(0,1) na C.
4. Funkcja Żukowskiego przekształca konforemnie D(0,1)\[0,1) na C\[-1,\( \infty \)).
5. Jeśli f=u+iv jest regularna w \( z_{0} \in C\), to \(u_{xx}^{''}( z_{0}) + u_{yy} ^{''}(z _{0})=0 \).
ODPOWIEDZ