Wyznacznik macierzy

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
MiedzianyDawid
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 136
Rejestracja: 12 sie 2018, 21:51
Podziękowania: 112 razy
Płeć:

Wyznacznik macierzy

Post autor: MiedzianyDawid »

Ile wynosi wyznacznik macierzy C=(2A^-1 *\(B)^T\) jeśli macierze A i B są macierzami kwadratowymi czwartego stopnia, detA=8 oraz detB=4?
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Wyznacznik macierzy

Post autor: panb »

Wszystko co trzeba znajdziesz tutaj w zakładce własności.
\[\det C= 2^4 \cdot \frac{1}{8} \cdot 4\]
MiedzianyDawid
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 136
Rejestracja: 12 sie 2018, 21:51
Podziękowania: 112 razy
Płeć:

Re: Wyznacznik macierzy

Post autor: MiedzianyDawid »

Czyli wyznacznik detC=8?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Wyznacznik macierzy

Post autor: eresh »

MiedzianyDawid pisze: 01 lut 2020, 16:53 Czyli wyznacznik detC=8?
Na to wygląda ;)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ