sprawdzenie

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
LuckyLuck
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 217
Rejestracja: 03 lut 2019, 16:42
Podziękowania: 96 razy
Płeć:

sprawdzenie

Post autor: LuckyLuck »

mam do policzenia całkę
\( \int_{ \gamma }^{} e^ \kre{z} dz\)
gdzie \gamma jest odcinkiem od i do -i.
wyznaczyłem całkę wyszło mi \( \int_{}^{} e^{i+2ti} *(-2i) dt\) , proszę o sprawdzenie czy dobrze i jaki będzie przedział całkowania \(t \in (0,1)\)?
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: sprawdzenie

Post autor: grdv10 »

Na moje oko metoda podobna jak tutaj: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=37&t=88849
LuckyLuck
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 217
Rejestracja: 03 lut 2019, 16:42
Podziękowania: 96 razy
Płeć:

Re: sprawdzenie

Post autor: LuckyLuck »

Czyli to nie będzie tak jak napisałem?
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: sprawdzenie

Post autor: grdv10 »

Inaczej - ja robiłbym taką metodą, bo jest dość fajna.

Mamy \(e^{\bar{z}}=e^x\cdot e^{-iy}=e^x(\cos y+i\sin y).\) Skoro \(dz=dx+idy,\) to...
LuckyLuck
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 217
Rejestracja: 03 lut 2019, 16:42
Podziękowania: 96 razy
Płeć:

Re: sprawdzenie

Post autor: LuckyLuck »

Nie rozumiem , policzyć całkę dam radę ale nie wiem z jakiej postaci ją liczyć, możesz mi napisać jak ona będzie wyglądać?
ODPOWIEDZ