Obliczyć następującą całkę

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
TomaszSy
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 67
Rejestracja: 04 sty 2020, 18:58
Podziękowania: 40 razy

Obliczyć następującą całkę

Post autor: TomaszSy »

a) \( \int_{|z|=2}^{} \frac{sin z}{(z-i)^2} dz\)
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: Obliczyć następującą całkę

Post autor: grdv10 »

Spróbuj przez residua.
TomaszSy
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 67
Rejestracja: 04 sty 2020, 18:58
Podziękowania: 40 razy

Re: Obliczyć następującą całkę

Post autor: TomaszSy »

Tak powinno to wyglądać ?

\(\int_{0}^{2 \pi } \frac{sin e^{it}}{(e^{it}-i)^2} *ie^{it}dt\)
ODPOWIEDZ