Czy może ktoś mi wytłumaczyć przejście z 2 części do 3?
interpretacja geometryczna modułu różnicy liczb zespolonych
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: interpretacja geometryczna modułu różnicy liczb zespolonych
\(|(1+i)(z-\frac{2}{1+i})|\geq 4\\
|(1+i)||(z-\frac{2(1-i)}{(1+i)(1-i)})|\geq 4\\
|(1+i)||(z-\frac{2(1-i)}{2}|\geq 4\\
|(1+i)||z-(1-i)|\geq 4\)
|(1+i)||(z-\frac{2(1-i)}{(1+i)(1-i)})|\geq 4\\
|(1+i)||(z-\frac{2(1-i)}{2}|\geq 4\\
|(1+i)||z-(1-i)|\geq 4\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę