Studia-Algebra szybka pomoc!

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Minniotaur
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 19 lis 2019, 22:01
Podziękowania: 2 razy

Studia-Algebra szybka pomoc!

Post autor: Minniotaur »

W ciele Z_7 rozwiązać układ równań:
2x+3y=1
x+2y=3
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1302 razy
Płeć:

Re: Studia-Algebra szybka pomoc!

Post autor: kerajs »

\( \begin{cases} 2x+3y=1 \\ x+2y=3\end{cases} \\
2(3-2y)+3y=1\\
y=5\\
x=3-2 \cdot 5=3-3=0\)
ODPOWIEDZ