Obraz punktów macierzy

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Gala
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 07 paź 2019, 17:50
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

Obraz punktów macierzy

Post autor: Gala »

Znajdź obrazy punktów x^1 = (0,0,0) ,x^2 = (1,2,3), x^3 = (2, 1,0) w przekształceniu liniowym zadanym
macierzą A = \( \begin{vmatrix} 1 \ 0 \ 2 \\ -2 \ 1 \ 3 \end{vmatrix} \)

Rozwiązanie:

A = \( \begin{vmatrix} 1 \ 0 \ 2 \\ -2 \ 1 \ 3 \end{vmatrix} * \begin{vmatrix} 0 \\ 0 \\ 0 \end{vmatrix} \)

\(x^1 = \begin{vmatrix} 0 \\ 0 \end{vmatrix} \)

Czy to jest poprawne rozwiązanie ?
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Obraz punktów macierzy

Post autor: panb »

Tak. To się tak robi.
ODPOWIEDZ