wyznacz objętość równoległościanu rozpiętego na wektorach

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

wyznacz objętość równoległościanu rozpiętego na wektorach

Post autor: alanowakk »

Korzystając z iloczynu mieszanego wektorów, wyznacz objętość równoległościanu rozpiętego na wektorach: \(u=[3,-2,1]\), \(v=[-2,0,-2]\), \(w=[-1,3,0]\).
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: wyznacz objętość równoległościanu rozpiętego na wektorac

Post autor: eresh »

alanowakk pisze:Korzystając z iloczynu mieszanego wektorów, wyznacz objętość równoległościanu rozpiętego na wektorach: \(u=[3,-2,1]\), \(v=[-2,0,-2]\), \(w=[-1,3,0]\).
\(V=| \begin{vmatrix} 3&-2&1\\-2&0&-2\\-1&3&0\end{vmatrix} |=8\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

\(Vr=|(~u×~v)◦~w|\), a po wklepaniu w Google wyskakują tryliardy rozwiązanych przykładów
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ