Oblicz macierz X.

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
RazzoR
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 252
Rejestracja: 27 mar 2009, 13:23
Podziękowania: 117 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Oblicz macierz X.

Post autor: RazzoR »

Oblicz macierz X.


\(\begin{bmatrix}1& 2&3 \\ 0&2&3\\0&0&3 \end{bmatrix} X =\begin{bmatrix}1& 4&6 \\ 0&2&6\\0&0&3 \end{bmatrix}\).
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(AX=B\\
X=A^{-1}B\)
RazzoR
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 252
Rejestracja: 27 mar 2009, 13:23
Podziękowania: 117 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: Oblicz macierz X.

Post autor: RazzoR »

Czy to będzie tak ?
Załączniki
macierz.png
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Oblicz macierz X.

Post autor: kerajs »

Jest OK, choć wynik byłby zgrabniejszy bez tej jednej szóstej przed macierzą.
ODPOWIEDZ