funkcje trygonometryczne

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Class320
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 08 gru 2018, 14:56

funkcje trygonometryczne

Post autor: Class320 »

Dla jakich wartości parametru \(\alpha\) reszta z dzielenia wielomianu\(W(x)=x^3-(2\sin(4 \alpha ))*x^2+3x+8\sin(2 \alpha )-5\) przez dwumian \((x-2)\) jest równa \(9\).
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Zastosuj tw. Bezout i rozwiąż równanie trygonometryczne.
ODPOWIEDZ