oblicz
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: oblicz
pozostaje policzyć te trzy pierwiastki:
\(\sqrt[3]{(2-i)^6}=(2-i)^2 \sqrt[3]{1}=...\)
a)
\(...=(2-i)^2 \cdot 1=...\)
b)
\(...=(2-i)^2 \cdot ( \frac{-1}{2}+i \frac{\sqrt{3} }{2} )=...\)
c)
\(...=(2-i)^2 \cdot ( \frac{-1}{2}-i \frac{\sqrt{3} }{2} )=...\)
\(\sqrt[3]{(2-i)^6}=(2-i)^2 \sqrt[3]{1}=...\)
a)
\(...=(2-i)^2 \cdot 1=...\)
b)
\(...=(2-i)^2 \cdot ( \frac{-1}{2}+i \frac{\sqrt{3} }{2} )=...\)
c)
\(...=(2-i)^2 \cdot ( \frac{-1}{2}-i \frac{\sqrt{3} }{2} )=...\)