Rozwiązać graficznie

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Rozwiązać graficznie

Post autor: enta »

Rozwiązać graficznie zadanie programowania liniowego dla \(c=(2,1\))\(A= \begin{bmatrix} 1 & 2\\3& 1\end{bmatrix}\), \(B=\begin{bmatrix} 100\\80\end{bmatrix}\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Sugeruję zajrzeć do notatek, a potem jeszcze raz sformułować problem.
ODPOWIEDZ