Znajdz zbiory minorant, majorant, kresy, elementy min, max

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
rivit
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 16 kwie 2018, 18:09
Podziękowania: 5 razy

Znajdz zbiory minorant, majorant, kresy, elementy min, max

Post autor: rivit »

\(R = ( R^{2} , grR, R^{2})\)
\((x, y) R (x', y') \Leftrightarrow x \le x' \wedge y \le y'\)

Znajdz zbiory minorant, majorant, kresy, elementy min, max, najwieksze i najmniejsze dla zbioru:
\(B =\{ (x, y): x^{2} + y^{2} \le 9\}\)

Czytam definicje tych wszystkich i jedyne co mi sie udalo wywnioskowac to kresy
dolny: \((-3, -3)\)
gorny: \((3, 3)\)

Prosze o pomoc
ODPOWIEDZ