Zapisać w formie zdaniowej ("matematycznej")

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
CinCinEk
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 12 wrz 2018, 17:55
Płeć:

Zapisać w formie zdaniowej ("matematycznej")

Post autor: CinCinEk »

1. Dla dowolnych dwóch liczb naturalnych istnieje ich wspólna wielokrotność.
2. m jest sumą dwóch różnych liczb nieparzystych.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Zapisać w formie zdaniowej ("matematycznej")

Post autor: radagast »

CinCinEk pisze:1. Dla dowolnych dwóch liczb naturalnych istnieje ich wspólna wielokrotność.
2. m jest sumą dwóch różnych liczb nieparzystych.
1.\(\forall n \in \nn, \forall m \in \nn \exists W \in N: \exists k \in \nn ,\exists l \in \nn:W=kn \wedge W=lm\)
2.\(\forall m \exists n \in N,\exists k \in N:m=2n+1+2k+1 \wedge n \neq k\)
ODPOWIEDZ