płaszczyzny

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
broneczka
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 01 wrz 2018, 16:25
Podziękowania: 1 raz

płaszczyzny

Post autor: broneczka »

Znaleźć punkt powierzchni f(u,v)= (u, v, 1/4- u^2-v^2), w którym normalna do tej powierzchni przechodzi przez początek układu współrzędnych.
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: płaszczyzny

Post autor: kerajs »

A może miało być:
\(f(u,v)= \frac{1}{4} - u^2-v^2\)
broneczka
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 01 wrz 2018, 16:25
Podziękowania: 1 raz

Post autor: broneczka »

Nie, nie! Tak jak podane w poleceniu
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re:

Post autor: radagast »

broneczka pisze:Nie, nie! Tak jak podane w poleceniu
czyli:
\(f(u,v)= (u, v, \frac{1}{4} - u^2-v^2)\)
a może
\(f(u,v)= (u, v, \frac{1}{4- u^2-v^2} )\) ?
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

:oops: Sorry, ale nie znam takiego zapisu powierzchni. :oops:
ODPOWIEDZ