macierz

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

macierz

Post autor: enta »

Proszę o pomoc kompletnie nie wiem jak to zrobić :(
Macierz przekształcenia liniowego \(L:U \to V\)ma w bazach \(\left\{ u_1, u_2\right\}\) \(\left\{v_1,v_2, v_3 \right\}\)przestrzeni U i V postać:
\(\begin{bmatrix} 3& 2 \\ -1 & 1 \\ 2 & -4\end{bmatrix}\). Wyznaczyć obrazy wektorów \(u'_1=-2u_1+3u_2\); \(u'_2=6u_1-u_2.\)
Znaleźć macierz przekształcenia w bazach \(\left\{u'_1, u'_2 \right\}\) \(\left\{ v_1, v_2, v_3\right\}\)
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

Pomyłka, przepraszam
Ostatnio zmieniony 08 cze 2018, 17:36 przez kate84, łącznie zmieniany 1 raz.
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

Pomyłka, przepraszam
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Post autor: enta »

Pomoże ktoś?
marex692
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 05 cze 2018, 22:18
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Post autor: marex692 »

ktoś coś? bo kompletnie nie wiem jak to zrobić:(
ODPOWIEDZ