Wektory 2

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marex692
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 05 cze 2018, 22:18
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Wektory 2

Post autor: marex692 »

Ktoś coś podpowie?
Treść:
Znaleźć postać przekształcenia liniowego \(R^2 \to R dolny indeks 3\) takiego , że
\(L(1,1,1,1)=(1,3,3),\) \(L(1,0.1.0)=(1,1,-3)\) \(oraz KerL={(0,0,z,t):z,t \in R}\)
marex692
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 05 cze 2018, 22:18
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Post autor: marex692 »

Odswiezam :D
ODPOWIEDZ