3x-6y+z=2
-x+2y+3z=-1
Jakie bedzie rozwiazanie takie układu? Mi wychodzi x nalezy do R, a w odpowiedziach jest y
Pomocy! Układy równań macierze
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
Re: Pomocy! Układy równań macierze
Dobrze Ci wychodzi i odpowiedź jest dobra.Tylko oba wyniki są nie precyzyjne.
Powinno być:\(y \in R,x=2y+0,7,z=-0,1\)
albo:\(x \in R,y= \frac{x-0,7}{2},z=0,1\)
(oba wyniki są takie same (opisują ten sam zbiór, tę samą prostą)).
Powinno być:\(y \in R,x=2y+0,7,z=-0,1\)
albo:\(x \in R,y= \frac{x-0,7}{2},z=0,1\)
(oba wyniki są takie same (opisują ten sam zbiór, tę samą prostą)).