podprzestrzen afiniczna

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

podprzestrzen afiniczna

Post autor: kate84 »

\(Niech \(Y =\{(x_1, x_2, x_3, x_4) \in R^4 : 2x_1 -3x_2 + x_3-3x_4 =2; 2x_1 +x_2 -5x_3 + 3x_4 =0\}\). Sprawdzić, ze \(Y\) jest podprzestrzenia afiniczna wymiaru \(2\) oraz napisac równanie
podprzestrzeni afinicznych wymiaru \(2\) oraz wymiaru \(1\), równoległych do \(Y\) i przechodzacych przez punkt \(a = (2,−1, 1, 2)\)\)
jjjjjj
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 54
Rejestracja: 11 lis 2021, 21:35
Podziękowania: 31 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Re: podprzestrzen afiniczna

Post autor: jjjjjj »

Pomógłby ktoś z tym?
ODPOWIEDZ