sprawdzic równoległosc

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

sprawdzic równoległosc

Post autor: kate84 »

Sprawdzic, czy w przestrzeni afinicznej \(R^4\) płaszczyzna \(\pi\) jest równoległa do hiperpłaszczyzny \(H\), jeżeli:
\(\pi :\)
\(11x_1-x_2-3x_3+2x_4=-4\)
\(9x_1-x_2 -2x_3+x_4=-3\)

\(H: x_1+x_2-3x_3+4x_4=5\)
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ